Kattoristikot

Oma suunnittelumme ja CE-laatuvarmistettu tuotantomme varmistavat laadukkaat ja mittatarkat NR- ristikot vaikka omista mitoista.

Ristikoita vaikka omista piirroksista

Toimitamme kattoristikoita omien kohteidemme lisäksi yksityisille- sekä ammattirakentajille. Oma suunnittelumme takaa joustavuuden tuotannossamme. Kattoristikkomme ovat sertifioituja ja CE-merkinnällä laatuvarmistettuja. Maksimimitta alapaarteen pituudessa on 18 metriä ja ristikon korkeudessa 3,5 metriä. Korkeammat kattokehät joudumme kuljetuksen takia valmistamaan kahdessa osassa, jos rakenteiden korkeus ylittää sallitun rajan. Toimitamme myös erikoisristikoita niitä vaativiin kohteisiin. Ristikoiden kuljetukset ympäri maata hoituvat yhteistyöyritystemme kautta, kuten myös nostot tapauskohtaisesti. Ristikoiden lisäksi olemme toteuttaneet tuotannossamme esimerkiksi suuria liukuovirunkoja ja katsomorakenteita. Pystymme toimittamaan ristikoita myös mittatietojen perusteella.

Palokatko- ja päätyristikot palo-osastointiin.

Rakennukseen tarvitaan palokatkoja esimerkiksi rakennuksen koon tai sijoittelun takia. Rakennusten palomääräykset pohjautuvat rakennusmääräyskokoelman osaan E1. Välikaton palo-osastointiin käytetään kattoristikoista tai erillisestä rungosta rakennettuja palokatkoja. Rakennuksen päätyyn voidaan valmistaa palonsuojakipsilevyllä verhoiltu päätyristikko. Voimme yhdessä määritellä omalla alueellasi toimivan palokatkotyypin ja rakenteen. Palokatkoristikoita toimitetaan normaalilla kipsilevyllä verhoiltuna sekä palonsuojakipsilevyllä verhoiltuna. Palokatkot suunnitellaan aina kohdekohtaisesti. Hietakulman umpinaiset ulkoseinäelementit ovat EI-30 vaatimuksen mukaisia joten rakennuksen päädyn EI-30 palonsuojaus onnistuu helposti päädyn palokatkoristikolla ja Hietakulman puuelementillä.

Räystäs- ja päätyelementit nopeuttavat vesikaton asentamista.

Räystäselementit asennetaan suoraan rakennuksen päätyyn asennettuun ristikkoon tai päätykolmioelementtiin. Räystäselementteihin asennetaan alapuoliset- tai yläpuoliset räystäslaudat sekä otsalaudat jo tehtaalla. Räystäselementit nopeuttavat katon asennusta, koska rakennuksen päätyyn tulevat puuosat ovat jo valmiiksi asennettuina. Rakennuksen pääty on usein rakennuksen korkein osa. Asentamalla räystäselementit jo maassa ennen päädyn asentamista säästätte työmaan telinetöissä ja hitaissa viimeistelytöissä kallisarvoista aikaa.

Kattoristikkotyypit

Harjaristikko

Saksiristikko

Murtoharjaristikko

Käyttöullakkoristikko

Kehäristikko

Pulpettiristikko

Pukkiristikko

Palkkiristikko

Ohjeet ja sertifikaatit

Pyydä tarjous.