Hietakulma Oy

Rakennetaan yhdessä laadukkaasti, tehokkaasti ja ammattitaidolla. Käytämme nykyaikaisia menetelmiä tuottaaksemme asiakkaan tarpeen mukaisia tuotteita mutta kustannustehokkaasti.

Hietakulman yritystarina

Hietakulma Oy on 31.5.1989 Kankaanpäässä perustettu puurakentamisen erikoisosaaja. Yritys perustettiin Kankaanpäähän Markku Hietasen ja Pentti Kulmalan toimesta. RI Markku Hietanen osti myöhemmin yhtiökumppaninsa osuuden ja omisti 20-vuotta yhtiön osakkeet itse. Yrityksessä on aloitettu sukupolvenvaihdos ja tällä hetkellä yhtiössä on kaksi osakasta Markku ja Olli Hietanen.

Yritys valmisti aluksi alihankintana Makro-talolle polyuretaanieristeisiä työmaakoppeja. Yritys työllisti 15 henkeä. Vuonna 1990 yritys rakensi uuden 1500 m2 suuruisen hallin, josta puolet vuokrattiin ulkopuoliselle. Makrotalo lopetti kuitenkin Kankaanpään toiminnot ja Hietakulma ryhtyi valmistamaan kattoristikoita sekä tekemään erilaisia rakennuksien remontointeja. Hietakulma alkoi urakoida 1990-luvun puolessa välissä kevyiden puuelementtien asennuksia mm. jäähalleihin.

Vuonna 1998 aloitettiin ensimmäiset puuelementti ja talotoimitukset. 2000- luvun alussa lanseerattiin oma ensimmäinen talomallisto ja elementtituotanto kasvoi vauhdikkaasti. 2004 siirryimme suurempiin toimitiloihin Pansian teollisuusalueelle Kankaanpäässä. Toimitimme tilaelementti- ja suurelementtiratkaisuina muun muassa Hämeenlinnan asuntomessuille messutalo Pähkinän, Reposaaren loma-asuntomessuille Villa luvatan ja erilaisia päiväkoti ja koulurakennuksia aliurakointina Kalevanharjuun, Riihimäelle ja Kokkolaan.

2010- luvulla siirryimme takaisin omiin toimitiloihin Koskenojan teollisuusaluelle joita myös laajensimme myöhemmin. Aloitimme laajemman aliurakointiyhteistyön Kankaanpääläisen palvelurakennusyhtiön kanssa ja toimitimme 30:n erilaiseen päiväkotiin, hoivakotiin ja muuhun palvelurakennukseen kaikki puuelementit ulko- ja väliseiniin.

Nykypäivänä tuotantomme koostuu pääasiallisesti ammattirakentajien puuelementtitoimituksista, yksityisten rakentajien talotoimituksista ja NR- kattoristikkotoimituksista erilaisilla toimitussisällöillä. Rakennamme tuotteemme ja palvelumme n. 20 työntekijän tiimillä ja suuntaamme ensivuosina vahvasti kasvuun.

Hoidamme vastuullisesti yhteiskunnalliset velvoitteet

Me Hietakulma Oy:ssä kuulumme luotettava kumppani- ohjelmaan ja hoidamme kaikki yhteiskunnalliset velvoitteet. Tilaajavastuu.fi:n luotettava kumppani- ohjelmassa lakisäätöisten maksujen ja suoritteiden valvominen tapahtuu kolmannen osapuolen toimesta ja tällä tavoin asiakkaat voivat pyytää raportin suoraan tilaajavastuun palvelusta. Palvelu takaa että kaikki velvoitteet on asianmukaisesti hoidettu ja ajantasalla. Tilaajavastuun lisäksi olemme Suomen Yrittäjien jäsen- ja palkittu yritys.

Laatujärjestelmä takaa laadukkaat tuotteet

Hietakulma Oy oli Suomen ensimmäisten puuelementtietehtaiden joukossa jotka saivat käyttää FC- merkintää tuotteissaan. Olemme aina olleet edelläkävijän roolissa laatujärjestelmissä. Rakennustuotteiden CE-merkintä on eurooppalainen menettely, jolla osoitetaan tuotetta koskevat ominaisuudet yhdenmukaisella, vertailukelpoisella tavalla. CE-merkintä kattaa tuotteen oleelliset turvallisuus- ja terveysominaisuudet, kuten rakenteen kantavuus ja pitkäaikaiskestävyys. CE-merkintä on mahdollista rakennustuotteille, joille on laadittu eurooppalainen, harmonisoitu standardi. Rakennustuoteasetus määrää, että CE-merkintä on pakollista kaikissa EU-maissa 1.7.2013 alkaen, silloin kun tuotteelle on laadittu harmonisoitu tuotestandardi. CE-merkintä tulee olemaan ensisijainen tapa osoittaa tuotteen täyttävän viranomaisvaatimukset.